Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

Η Γέφυρα Τεραμπίθια (ταινία από τον Μανόλη Καρυωτάκη)

 
  Δύο παιδιά γνωρίστηκαν μια μέρα κατά τύχη στο σχολείο .Την  ημέρα που θα γίνονταν η αγώνες του σχολείου στο στίβο. Κάποια στιγμή το κορίτσι η Τζέσε αποφάσισε να πάρει μέρος και η ίδια .Όταν όλα τα παιδιά είχαν πάρει θέσεις ο Λέσλι το αγόρι άρχισε πρώτος με μεγάλη διαφορά από όλους όταν το κοριτσάκι η Τζέσε όμως έτρεξε πολύ γρήγορα και κατάφερε να περάσει τον Λέσλι και να βγει πρώτη .
   Όταν γύρισαν σπίτι ο   Λέσλι διαπίστωσε ότι η Τζέσε είχε μετακομίσει δίπλα του σε ένα πολύ μοντέρνο σπίτι. Η Τζέσε τον είδε καθώς έβλεπε το σπίτι της και ήρθε δίπλα του. Ο Λέσλι  δεν έχασε καθόλου καιρό και της είπε :Παραβγαίνουμε .Όταν του απάντησε έτρεξαν ευθεία όπου κατέληξαν στα βάθη του δάσους εκεί βρήκαν ένα σκηνί που  οδηγούσε στην απέναντι πλευρά του δάσους  . Έπιασαν το σκηνί και πέρασαν στην απέναντι πλευρά. Τότε ένιωσαν να  φυσάει περισσότερο αν και τα δέντρα δεν κουνούσαν. Εκείνη τη στιγμή κατάλαβαν ότι η περιοχή ήταν μαγεμένη . Έτρεξαν πίσω στο σπίτι τρομαγμένοι και το κράτησαν μυστικό .
Μετά από λίγο καιρό  αποφάσισαν χτήσουν ένα δεντρόσπιτο .
   Με τον καιρό τα παιδιά πήγαιναν όλο και πιο συχνά .
Μια μέρα είδαν ένα τεράστιο πόδι λίγο δίπλα από τα δεντρόσπιτό .Την επόμενη μέρα βρήκαν μία μεγάλη πατημασιά δίπλα από το δεντρόσπιτό τους και  παραξενεύτηκαν οπότε ονόμασαν τα τέρατα που ζούσαν εκεί τεραμπίθια .
   Εντωμεταξύ ο Λέσλι που αγαπούσε την δασκάλα του  και ήθελε συνεχώς να είναι μαζί της .Η ευκαιρία του δόθηκε όταν μια μέρα η δασκάλα τού ζήτησε α πάνε μαζί σε ένα λαογραφικό μουσείο .Ο Λέσλι το είπε στη μαμά του καθώς κοιμότανε και εκείνη χωρίς να ακούσει την απάντηση του είπε «Ναι».
     Την ώρα που η κυρία του το ξεναγούσε στο μουσείο εκείνος σκέφτηκε την Τζέσε και ζήτησε στην κυρία του να γυρίσει πίσω και έτσι γύρισαν πίσω .
      Εκείνη τη στιγμή ο Λέσλι είδε αστυνομία γύρω από το σπίτι της Τζέσε .Τότε περίεργος πήγε σπίτι για να ρώτησε τι είχε συμβεί. Τι στιγμή εκείνη είδε τους γονείς του να κλαίνε .Τότε του είπαν: «Ότι η Τζέσε έπεσε από τη γέφυρα καθώς ήταν σπασμένη. Ο μπαμπάς και η μαμά νόμιζαν ότι είχες πεθάνει κι εσύ» .Ο Τζέσε με πολύ περιέργεια πήγε να δει τι είχε συμβεί   παραξενεύτηκε γιατί νόμιζε ότι αυτή η γέφυρα ήταν άσπαστη .
    Ο Λέσλι έφτιαξε μια καινούργια γέφυρα επίσης ο Λέσλι γνώρισε στη αδελφή του τους τεραμπιθιανούς όπου την έστεψαν βασίλισσά τους αφού πλέον η παλιά είχε παιθάνει!      

1 σχόλιο: