Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Συνταγές ΣΤ1'(Σουφλέ σοκολάτας)

Σουφλέ Σοκολάτας

Υλικά
100 gr κουβερτούρα guanaja 70% κακάο, ‘Valrhona’, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
100 gr κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 κρόκοι αυγών
1 ασπράδι αυγού
15 gr ζάχαρη άχνη
15 gr ζάχαρη
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος στους 90ο C, τη ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα, και ομοιογενοποιούμε πολύ καλά. Ανακατεύουμε τους κρόκους μαζί με την άχνη και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα το ασπράδι με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και το προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα. Βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε 4-5 μικρές φόρμες του σουφλέ, τις γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 12 λεπτά.
Μπορούμε να κρατήσουμε το σουφλέ άψητο στην κατάψυξη για 1 εβδομάδα και να το ψήσουμε αφού προηγουμένως το ξεπαγώσουμε στη συντήρηση του ψυγείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου