Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Θεατρική Αγωγή

Με τη Θεατρική Αγωγή στοχεύουμε στη ανάπτυξη της φαντασίας, της δημιουργικότητας και της εκφραστικής δυνατότητας των μαθητών.
Μέσα από ομαδικές ή ατομικές δραστηριότητες και την υπόδυση ρόλων δίνεται η δυνατότητα στους μικρούς μαθητές να εκτονώσουν την ενεργητικότητά τους, να επικοινωνήσουν με τους συμμαθητές τους ενεργοποιώντας όλα τα εκφραστικά τους μέσα και να χρησιμοποιήσουν δημιουργικά τη φαντασία τους.
Η Θεατρική Αγωγή όμως, αποτελεί κυρίως ένα μέσο διαμόρφωσης ισορροπημένων ατόμων αφού πετυχαίνει με αβίαστο τρόπο να εμβαθύνει στην ψυχοσύνθεση του παιδιού και να ανασύρει στοιχεία της προσωπικότητάς του, διαμορφώνοντάς τα με τρόπο εποικοδομητικό. Η φυσική συστολή, οι αρχηγικές τάσεις, η επιθετικότητα, η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, η χαμηλή αυτοπεποίθηση, οι ανασφάλειες, εντοπίζονται χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό από το παιδί και δουλεύονται μέσα από μια διαδικασία οργανωμένου θεατρικού παιχνιδιού. Το παιδί ανακαλύπτει έτσι τρόπους αρμονικής συνύπαρξης και συνεργασίας με το κοινωνικό του περιβάλλον, τονώνεται η αυτοπεποίθησή του, εξαλείφεται η ανασφάλεια και η συστολή.
Στα πλαίσια της Θεατρικής Αγωγής που διδάσκεται από εξειδικευμένους παιδαγωγούς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, διοργανώνονται με μεγάλη επιτυχία παραστάσεις, τα Χριστούγεννα και στο τέλος της Σχολικής Χρονιάς, τις οποίες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν γονείς και φίλοι των μαθητών.

1 σχόλιο: